Ilić: Uskoro gradnja autoputa

Ministar Velimir Ilić izjavio je da će za dva meseca početi izgradnja autoputa od Horgoša do Požege.

Izvor: Beta

Sreda, 10.10.2007.

15:02

Default images

Ministar za infrastrukturu je na sastanku sa direktorima preduzeća i predsednicima mesnih zajednica u Gornjem Milanovcu kazao da opštine kroz koje će prolaziti ta saobraćajnica treba što hitnije da reše imovinsko-pravne odnose i ne smeju da dozvole da se "nešto privremeno gradi na zemljištu planiranom za gradnju novog autoputa".

On je istakao da je Ibarska magistrala postala srpska saobraćajnica smrti i da zbog toga "hitno mora da se gradi autoput koji će preuzeti vozila iz Sandžaka sa Zlatibora i čitave zapadne Srbije".

Kostreš: Vlada da preispita odluku

Predsednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš pozvao je Vladu Srbije da preispita odluku austrijsko-španskog konzorcijuma FCC-Alpina da polovinu ugovora o koncesiji za izgradnju autoputa Horgoš-Požega dodeli austrijskom preduzeću Por (PORR).

Kostreš je na konferenciji za novinare u Novom Sadu apelovao na Vladu Srbije da na sutrašnjoj sednici odustane od davanja formalne saglasnosti na odluku koncesionara i da detaljno preispita ugovor i "vidi šta je prava pozadina".

"Prema informacijama koje imam, koncesionar je doneo odluku da uključi u ugovor Por još 27. juna. Ako je to stvar tehničke prirode, zašto se onda na odluku Vlade Srbije tako dugo čeka", izjavio je Kostreš.

On je još jednom pozvao Vladu da ispuni obećanja i javnosti predstavi koncesioni ugovor sa svim aneksima, navodeći da nisu objavljeni aneksi 3, 4, 5, 11 i 12, iako su oni suština celog ugovora.

Uz podsećanje da je 8. oktobra istekla druga razvojna faza realizacije koncesionog ugovora, predsednik Skupštine Vojvodine zapitao je da li je ta faza zaista završena.

"Ako je završena, tražim da mi se omogući uvid u dokumentaciju, a ako nije, postavljam pitanje ko će snositi odgovornost za to", rekao je Kostreš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: