KANADSKI ADVOKAT: KAMPANJA ZA ODBRANU MILOSEVICA

Izvor: B92

Petak, 15.06.2001.

17:12

Default images
Advokat iz Toronta Kristofer Blek koji zastupa Medjunarodni komitet za odbranu Slobodana Milosevica posetio je u Centralnom zatvoru bivseg predsednika Jugoslavije i tom prilikom mu rekao da je u razgovoru sa istraznim organima utvrdio da ne postoje dokazi za njegovu krivicu. Blek je na konferenciji za novinare rekao i da se protiv Milosevica vodi politicki proces. "Njegovo hapsenje je inicirano iz Vasingtona sa ciljem diskreditovanja SPS-a i JUL-a i opravdavanja agresije NATO kriminalaca", rekao je Kristofer Blek, javlja Radio B92. Upitan da objasni ulogu Komiteta u procesu protiv Milosevica, Blek je rekao:

"Mi nemamo nameru da ucestvujemo u odbrani Milosevica, jer on vec ima odlicne advokate. Ja samo prikupljam podatke za ostale clanove komiteta kako bi pokazali svetu da on nije kriv. Planiramo da organizujemo kampanje sirom sveta sa ciljem da se izvrsi pritisak na rezim u Beogradu da oslobodi Milosevica, jer se ovo iz tragedije pretvara u farsu. Ja sam upravo dosao iz Afrike i ljudi tamo ne mogu da shvate zasto se simbol otpora NATO zlocincima nalazi u zatvoru. To sam jutros rekao i Milosevicu i mogu da vam kazem da se on nalazi u veoma dobrom zdravstvenom stanju i da je odlucan da se bori za svoju slobodu. Iako ga nikada nisam upoznao, tvrdim da je on veoma hrabar i visoko moralan covek", rekao je advokat Kristofer Blek koji predstavlja Medjunarodni komitet za odbranu Slobodana Milosevica''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: