Suspendovani policajci

Protiv petorice kruševačkih policajaca biće pokrenut disciplinski postupak zbog prekoračenja ovlašćenja.

Izvor: B92

Utorak, 09.10.2007.

18:16

Default images

"Prema trojici policajaca, učesnika u incidentu, odrediće se i mera suspendovanja sa posla do okončanja dosciplinskog postupka, dok će ostala dvojica odgovarati kao njihove starešine dežurne u vreme incidenta" kazao je načelnik Policijske uprave Kruševac Miljan Petrović.

Incident u kome su policajci priveli u Policijsku stanicu i pretukli M.L i N.L. dogodio se u utorak 2. oktobra kada je policijska patrola u Jakšićevoj ulici intervenisala na osnovu komšijske prijave prilikom seče grane drveta.

M.L i N.L. koji prilikom utvrđivanja identiteta nisu imali lične karte, verbalno su se sukobili sa patrolom i završili u policijskoj
stanici iz koje su pušteni posle tri sata sa vidnim povredama po licu i telu.

"Naša saznanja potkrepljuju tvrdnju da su privedeni ometali službena lica u vršenju dužnosti i protiv njih je u tom smislu podneta krivična prijava opštinskom javnom tužilaštvu, ali to ne umanjuje krivicu policajaca koji su prekoračili svoja ovlasćenja", naglasio je načelnik Policijske uprave u Kruševcu.

Prema Petrovićevim rečima, zaprećena kazna za tešku povredu radne dužnosti u koju spada i prekomerna upotreba sredstava prinude, kreće se od novčane do gubitka posla, o o tomeće, kao nezavisan organ unutar policije, u narednih desetak dana odlučiti Disciplinski sud.

On nije želeo da saopšti imena suspendovanih policajaca uz obrazloženje da je njihov identitet poznat advokatu oštećenih koji su protiv njih najavili podnošenje krivične prijave i privatne tužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: