Alimpić predsednik Skupštine grada

Odbornici Skupštine Beograda izabrali su danas tajnim glasanjem Zorana Alimpića za predsednika gradskog parlamenta.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 08.10.2007.

12:56

Default images

Za izbor Alimpića glasao je 51 odbornik od 57 prisutnih, a odbornici Srpske radikalne stranke napustili su sednicu pre početka glasanja. Ranije danas predsednik Skupštine grada Beograda Milorad Perović i Alimpić, koji je bio njegov zamenik, podneli su ostavke. Alimpić će obavljati funkciju gradonačelnika Beograda.

Alimpić je pre glasanja za skupštinskom govornicom rekao da je predložen po dogovoru Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i G17 plus kako bi se nastavio program rada koji je započeo gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović.

"Bogdanović je posao obavljao uspešno i predano i svi odbornici vladajuće koalicije osećamo obavezu da nastavimo poslove koje je skupština grada započela pod njegovim rukovodstvom", kazao je Alimpić.

Odbornici Skupštine grada izjasniće se u nastavku sednice o predlogu za izbor vršioca dužnosti zamenika predsednika gradskog parlamenta, a jedini kandidat je Milorad Perović.

Na sednici je jutros razrešena dužnosti dosadašnja generalna direktorka Radiotelevizije Studio B Dragana Milićević-Milutinović, koja je podnela ostavku prošle nedelje. Za vršioca dužnosti generalnog direktora Studija B izabran je Aleksandar Ralev, koji radi na toj televiziji.

Direktorka i glavna i odgovorna urednica Radiotelevizije Studio B Dragana Milićević-Milutinović uputila je u petak Skupštini grada Beograda neopozivu ostavku na obe funkcije.

U saopštenju za javnost, ona nije želela da navede razloge zbog kojih podnosi ostavku na funkciju glavnog i odgovornog urednika koju je obavljala pet godina i osam meseci i funkciju generalnog direktora, na kojoj je bila više od četiri godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: