Indonezija: Žrtva ptičjeg gripa

Jedna 44-godišnja Indonežanka preminula od posledica ptičjeg gripa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 08.10.2007.

09:51

Default images

Neimenovana žena iz grada Pekan Baru, na ostrvu Sumatra, razbolela se pošto je prošlog meseca kupila zaraženu živinu na lokalnoj pijaci, izjavio je jutros Rojtersu jedan zvaničnik Ministarstva zdravlja. Navodi se da su testovi pokazali da se radi o virusu H5N1.

Prema statistikama Svetske zdravstvene organizacije, od ptičjeg gripa je obolelo više od 300 osoba u 12 zemalja, a njih 200 je preminulo od 2003. Na čelu liste s najvećim brojem obolelih i preminulih je Indonezija, prate je Vijetnam i Tajland, a ptičji grip je pogodio i Azerbejdžan, Kambodžu, Kinu, Džibuti, Egipat, Irak, Laos, Nigeriju i Tursku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: