OPRECNE IZJAVE SA SASTANKA KOSTUNICA - SNP

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2001.

00:14

Default images
Iz kabineta predsednika SRJ Vojislava Kostunice je, nakon sastanka sa predstavnicima Socijalisticke narodne partije, izdato saopstenje u kome se kaze da je postignut dogovor da predlog saveznog zakona o saradnji sa Haskim tribunalom bude podnet na razmatranje saveznoj Vladi na njenoj prvoj narednoj sednici. Ukoliko predlog na toj sednici bude usvojen, a svi su izgledi da ce biti tako, taj zakonski tekst ce odmah uci u skupstinsku proceduru, kaze se u saopstenju. Medjutim, predsednik Socijalisticke narodne partije Crne Gore Predrag Bulatovic izjavio je da u razgovorima sa jugoslovenskim predsednikom Vojislavom Kostunicom nije postignut nikakav dogovor o saradnji sa Haskim tribunalom. Bulatovic je novinarima posle sastanka u Palati federacije, nesto pre ponoci, rekao da su DOS i SNP ostali na istim pozicijama, javlja Fonet. Prema njegovim recima, DOS je ostao pri stavu da saradnja sa Haskim sudom podrazumeva izrucenje nasih drzavljanja, dok je SNP protiv. Bulatovic je ocenio da DOS nece pribeci varijanti da jednostrano primeni odredbe statuta Haskog tribunala. On je naglasio i da je u vecerasnjim razgovorima izbegnuta kriza Savezne vlade, ali je odbio da objasni detalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: