DJINDJIC DEMANTOVAO OPTUZBE OPOZICIJE

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2001.

09:08

Default images
Skupstina Srbije u ponedeljak je vecinom glasova razresila Vuka Obradovica funkcije potpredsednika Vlade Srbije, na predlog premijera Zorana Djindjica. Za razresenje Obradovica glasalo je 142 poslanika. Potiv su glasali opozicioni poslanici Srpske radikalne stranke, dok su uzdrzani bili poslanici Socijalisticke partije Srbije i Stranke srpskog jedinstva.

Kako prenosi Radio B92, na kraju rasprave o Obradovicu, premijer Zoran Djindjic je odgovorio na optuzbe koje su tokom zasedanja izneli poslanici opozicije. Djindjic je rekao da nikada nije ucestvovao ni u jednom poslu, pa ni u svercu cigareta. “Ni sa kim nisam ni u kakvom poslu, ni bio ni sada. Potpuno odgovorno tvrdim, ni u kakvom poslu, ni u vezi sa cigaretama ni u vezi sa bilo cim. Nikada nisam ni jednu paklicu cigareta ni kupio ni prodao, ni dirktno, ni indirektno. Sve drugo su klevete”, rekao je Djindjic.

Predsednik SRS, Vojislav Seselj, za skupstinskom govornicom je pokazao slike kuce za koju tvrdi da je vlasnistvo Djindjica. Predsednik vlade Srbije je to demantovao. “Odgovorno tvrdim pred javnoscu i zakonom da se moja imovina od juna ’94. do danas nije promenila. Nisam imao kucu, ni danas je nemam, i imam jedan vrlo konkretan predlog: ako postoji ta moja kuca, stavljamo je u Fond za nezbrinutu decu. Ako ne postoji, da onda kuca koju je gosposdin Seselj kupio pre deset godina, a dosao je u japankama na bosim nogama iz Srajeva, ide u Fond za nezbrinutu decu, jer sigurno je mnogo dece nezbrinuto zbog politike koju je on vodio u poslednjih deset godina”, predlozio je srpski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: