SNP OPTUZUJE DOS DA DOVODI U PITANJE OPSTANAK SAVEZNE DRZAVE

Izvor: B92

Petak, 08.06.2001.

17:43

Default images
Socijalisticna narodna partija Crne Gore optuzila je u petak Demokratsku opoziciju Srbije da se opredelila za diktat bez spremnosti za politicki dijalog i na taj nacin neodgovorno zemlju uvela u drzavnu krizu i dovela u pitanje opstanak Savezne Republike Jugoslavije. "Povodom Nacrta zakona o saradnji sa Haskim tribunalom SNP je od jednog dela clanica DOS izlozena nekorektnim politickim pritiscima i diktatima. Posebno nas zabrinjava cinjenica da deo DOS-a dovodi u pitanje cak i opstanak same SRJ", rekao je u Podgorici clan Glavnog odbora SNP-a Dejan Abazovic i dodao da niko iz medjunarodne zajednice nije uslovljavao opstanak SRJ usvajanjem "DOS-ovog Haskog zakona". On je istakao da je predsednik SRJ Vojislav Kostunica na sastanku DOS-a i SNP-a 3. juna podrzao predlog SNP-a o donosenju zakona o saradnji sa Hagom, i ocenio da mogu postojati samo politicki razlozi za njegovo odbijanje. SNP je pozvala predsednika SRJ i DOS u celini na nastavak dijaloga u cilju iznalazenja resenja, isticuci da je ova stranka cvrtsto opredeljena za zajednicku drzavu Crne Gore i Srbije, sa jednim medjunarodno-pravnim subjektivitetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: