AUSTRIJA OBECALA DONACIJE

Izvor: B92

Petak, 08.06.2001.

20:10

Default images
Predsednik vlade Republike Srbije Zoran Djindjic zavrsio je u petak jednodnevnu zvanicnu posetu Austriji razgovorom sa austrijskim kancelarom Volfgangom Siselom, javlja dopisnik Radija B92. U izjavi jugoslovenskim novinarima Djndjic je posetu ocenio kao veoma uspesnu rekavsi da su u centru paznje bila ekonomske pitanja. Djindjic je ukazao da se sa austrijskim sagovrnikom dogovorio da vlade dve zemlje pomognu privrednike u periodu prevazilazenju zakonskog vakuuma koji postoji u zemlji, a koji onemogucava vladi da ponudi garancije investitorima. "Smatram da ce Austrija bii prva zemlja koja ce preko svoje Kontrol banke aktivirati mehanizme osiguranja investicija. Bili smo blizu realizaciji ovoga i mislim da ce se to desiti najkasnije do posete kancelara Sisela u septembru ili oktobru ove godine", izjavio je jugoslovenskim novinarima premijer Djindjic. On je takodje saopstio da je Austrija najavila da ce na predstojecoj donatorskoj konferenciji dati 100 miliona silinga kao prvu donaciju, te da ce slicnu svotu dati kroz kredite namenjenim maloj privredi, preko 2 austrijske banke koje vec rade u Jugoslaviji. Djindjic je ocenio da su biznismeni iz ove zemlje najvise zainteresovani za investicije u oblasti energetike, kao i u sektoru precizne mehanike, u oblasti zeleznickog saobracaja i drugim granama vezanim za infrastrukturu. On je, takodje, izjavio da je sa austrijskim kolegom dogovorio da jugoslovenski studenti, kojih u Austriji ima oko 800, ne placaju skolarinu za studije, koja se uvodi od zimskog semestra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: