ZIZIC: SASTANAK SNP - DOS U PETAK

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2001.

19:50

Default images
Potpredsjednik Socijalisticke narodne partije Crne Gore i jugoslovenski premijer Zoran Zizic rekao je u sredu, nakon sjednice Izvrsnog odbora SNP-a, da ce se predstavnici te stranke i Demokratske opozicije Srbije ponovo sastati u petak u Crnoj Gori, javlja dopisnik Radija B92. Zizic, medjutim, nije precizirao gdje ce se tacno odrzati taj sastanak.

Socijalisticka narodna partija pozvala je u sredu jugoslovenskog predsjednika Vojislava Kostunicu da obezbijedi nastavak razgovora SNP-a i DOS-a kako bi bilo pronadjeno zajednicko rjesenje u vezi sa donosenjem Zakona o saradnji SRJ sa Haskim sudom. Kako prenosi dopisnik Radija B92, u saopstenju sa sjednice Izvrsnog odbora SNP-a, na kojoj je bilo rijeci o produzenju roka koji je toj partiji dalo Predsjednistvo DOS da se izjasni o donosenju zakona, SNP je pozvala Kostunicu da "u svojstvu predsjednika SRJ, a rukovodeci se drzavnim razlogom" obezbijedi nastavak razgovora sa DOS-om u cilju nalazenja zajednickog rjesenja. U saopstenju se navodi da SNP problem saradnje sa Tribunalom sagledava sa "aspekta dugorocnih drzavnih, kao i neposrednih interesa gradjana SRJ".

"Jedno od najvaznijih programskih opredjeljenja SNP-a je ocuvanje i dalji razvoj zajednicke drzave Crne Gore i Srbije, kao i njen jedinstven medjunarodni subjektivitet", kaze se u saopstenju i dodaje da se "SNP cvrsto zalaze za saradnju sa medjunarodnom zajednicom i integraciju u njene organizacije. SNP navodi se da ta partija uvazava cinjenicu da je Haski tribunal formiran rezolucijom Savjeta bezbjednosti UN-a i da s njim treba da se saradjuje uz postovanje drzavnog i nacionalnog dostojanstva. SNP je ranije odlucila da ce podrzati usvajanje Zakona o saradnji sa Tribunalom pod uslovom da republike odlucuju o izrucenju jugoslovenskih drzavljana Haskom sudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: