Novi zemljotresi u Indoneziji

Novi potresi tokom noći i danas uzdrmali su oblast oko indonežanskih ostrva Sumatra i Sulavezi, proglašena je opasnost od cunamija.

Izvor: B92

Četvrtak, 13.09.2007.

08:20

Default images

Novi zemljotres jačine 6,4 stepeni Rihterove skale dogodio se danas na ostrvu Sulavesi, nakon čega su indonežanske vlasti izdale upozorenje o mogućem cunamiju, javljaju agencije. Indonežanska meteorološka agencija saopštila je da se zemljotres dogodio na dubini od 30 kilometara. I tokom noći ostrvo Sumatra pogodio je novi jak zemljotres od 7,5 stepeni Rihtera.

Japanski seizmološki centar proglasio je opasnost od cunamija za zemlje Indijskog okeana - Indoneziju, Australiju, Indiju i Šri Lanku.

Noćašnji zemljotres osetio se i u Singapuru, gde su se zaljuljali soliteri. Indonežanske vlasti su navele da zemljotres ima jačinu da izazove cunami u Indijskom okeanu. Epicentar današnjeg zemljotresa je bio 200 kilometara od grada Bengkulu na ostrvu Sumatra.

Isti region, samo 14 sati ranije, pogodio je jak zemljotres jačine 8,2 stepena Rihterove skale koji je rušio zgrade i u kojem je poginulo najmanje 10 ljudi a veliki broj je povredjen i prebačen u bolnice.

Zaplašeno lokalno stanovništvo napustilo je u sredu domove i povuklo se u unutrašnjost, strahujući da će se ponoviti razoran cunami iz 2004. godine u kojem je u nekoliko zemalja u oblasti Indijskog okeana poginulo oko 230.000 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: