Pao dogovor o javnim preduzećima

Svi dogovori koalicionih partnera u Vladi oko podele čelnih mesta u javnim preduzećima su poništeni. Slede novi pregovori.

Izvor: B92

Utorak, 11.09.2007.

17:35

Default images

Kako je objavio internet sajt Enerdžiobzerver, pozivajući se na izvore u vrhu Demokratske stranke, to znači da više ne važi usmeni dogovor Demokratske stranke Srbije i DS o podeli uticaja u javnim energetskim preduzećima, prema kojima je Koštuničinom taboru pripala Elektroprivreda Srbije, a Tadićevima Naftna industrija i Srbijagas.

Prema izvoru Enerdžiobzervera, u novoj podeli javnih energetskih preduzeća G17 će insistirati da i dalje po svaku cenu zadrži Srbijagas, koji je kontroliše već nekoliko godina unazad.

U G17 plus su naveli da će se uključiti u pregovore o podeli čelnih pozicija u javnim preduzećima, posebno iz oblasti energetike, u
kojima do sada nisu učestvovali.

U DS-u se, prema saznanjima Enerdžiobzervera, jedan deo članova pobunio zbog takvog razvoja stvari ocenjujući da DSS namerno odugovlačio potpisivanje koalicionog dogovora u delu o javnim preduzećima.

Kako navode, namera DSS je bila da pokaže da javna energetska preduzeća dobro funkcionišu i sa sadašnjim menadžmentom, koji je uglavnom iz redova Koštuničine partije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: