C market: Saslušanje i premijera?

Danas predloženo saslušanje svih potpisnika memoranduma o C marketu, uključujući premijera Srbije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.09.2007.

16:03

Default images

Branilac bivšeg direktora C marketa Slobodana Radulovića, advokat Vladimir Horovic, izjavio je danas da će na suđenju grupi optuženoj za privredni kriminal, poznatoj kao "stečajna mafija", biti potrebno da kao svedoci budu saslušani svi potpisnici Memoranduma o prodaji C marketa i inicijator tog dokumenta, premijer Vojislav Koštunica.

Horovic je, u pauzi suđenja "stečajnoj mafiji", podsetio da su taj dokument potpisali Miroslav Mišković, Slobodan Radulović, Milan Beko i Danko Đunić.

Nekadašnji direktor C marketa Slobodan Radulović, optužen kao jedan od organizatora "stečajne mafije" i koji je u bekstvu, dostavio je sudu, u martu ove godine, preko svojih branilaca, pismenu izjavu u kojoj za svoj progon direktno otužuje sadašnje vlasnike tog preduzeća Miškovića i Beka.

Radulović, kom se sudi u odsustvu, u izjavi je naveo da je "hajka protiv njega počela kada su Mišković i Beko postali vlasnici C marketa, kako bi ga eliminisali kao učesnika realizacije dogovora iz Memoranduma o razumevanju, koji je potpisan 19. avgusta 2005, pod pokroviteljstvom Koštunice".

On je naveo da su osnovni razlozi za njegov progon bili da se "spreči svaka rasprava oko načina privatizacije C marketa, pod kojim uslovima je potpisan Memorandum, o razlozima i ulozi koje su opredelile Koštunicu da se taj akt potpiše pod njegovim pokroviteljstvom, kao i da se spreči saznanje sadržaja i suštine tog akta kao isključivog dokumenta na osnovu kojeg je prihvatio i omogućio da se izvrši privatizacija C marketa".

Današnje suđenje nastavljeno je saslušanjem pet svedoka, među njima menadžera u turističkoj agenciji Jolly Travel Nenada Kovačevića, koji je potvrdio da je bivši predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević s članovima svoje porodice u leto 2005. putovao na Krf, u organizaciji sada pokojnog vlasnika firme Eko produkt Mika Brašnjovića.

Kovačević je rekao da je rezervaciju za to putovanje radio on, navodeći da Brašnjović nije želeo da kaže imena svih putnika, pa je rezervacija urađena na Kovačevićevo ime.

Direktor te turističke agencije Rodoljub Veljušević predočio je da je ta turistička agencija, kako bi sačuvala mesto u nekom hotelu, prve rezervacije pravila na bilo čije ime, da bi kasnije, kada se neko javi za taj aranžman, to ime bilo promenjeno imenom putnika koji zaista putuje.

On je takođe naveo da je ta turistička agencija na osnovu rezervacije Mika Brašnjovića organizovala putovanje u Beč članovima porodice Kljajević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: