DOS SE JOS JEDNOM OBRACA SNP

Izvor: B92

Utorak, 05.06.2001.

00:31

Default images
Sastanak celnika Demokratske opozicije Srbije u Palati federacije zavrsen je oko ponoci. Predsednik Gradjanskog saveza Srbije Goran Svilanovic izjavio je novinarima da je zadovoljan sastankom, naglasavajuci da je postignut jedinstven stav u okviru DOS u odnosu na dalje pregovore sa Socijalistickom narodnom partijom. "Mi smo otvoreni za dalje pregovore sa SNP", rekao je Svilanovic, ali je dodao da ti pregovori zasad nisu zakazani. Svilanovic je, na pitanje da li ce predlog SNP o zakonu o saradnji sa Haskim tribunalom biti odbijen, odgovorio da "nije o tome rec" vec je najbitnije da je Predsednistvo DOS postiglo jedinstvenu odluku. "Svi su rekli sta stvarno misle", rekao je Svilanovic Predsednik Pokreta za demokratsku Srbiju Momcilo Perisic potvrdio da je postignut jedinstven stav u okviru DOS. (

Predsednistvo DOS-a je na sastanku u ponedeljak uvece potvrdilo zakljucak o neophodnosti donosenja jedinstvenog saveznog zakona o saradnji sa Haskim tribunalom, saopsteno je iz Kabineta predsednika Savezne Republike Jugoslavije. "Zato je odlucilo da se jos jednom obrati Socijalistickoj narodnoj partiji, kao svom koalicionom partneru u Saveznoj vladi, s molbom da ponovo razmotri mogucnost donosenja tog zakona, imajuci u vidu najvise nacionalne i drzavne interese, pre svega u pogledu ocuvanja zajednicke drzave". "Demokratska drzava za koju se svi zalazeno i koju smo obecali biracima mora pocivati na jasnoj pravnoj regulativi. Tako osetljivo pitanje, kakvo neopsorno predstavlja pitanje saradnje sa Haskim tribunalom, mora biti pravno regulisano. To je bolje i za drzavu i za sve njene gradjane", kaze se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: