"SNP PREDLAZE REPUBLICKI NIVO, A NEMA NIKAKVE GARANCIJE"

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.06.2001.

14:46

Default images
Ocenjujuci neuspeh pregovora DOS-a i SNP-a Predsednik Politickog saveta G17 Plus Predrag Markovic je na konferenciji za novinare rekao da postoji “nespremnost politickih faktora u SRJ da preuzimaju odgovornost, ali bi vrlo rado pri tome da preuzimaju sve pozitivne posledice priznanja ove drzave i njenog ulaska u medjunarodne ekonomske i finansijske institucije”.

”I opet imate demagogiju: u ime zastite nacionalnog interesa koji navodno zastupa SNP u Crnoj Gori predlaze se da se odgovornost sa saveznog nivoa prebaci na republike, pri cemu SNP ne moze da garantuje, naprotiv, da ce ikakav republicki zakon biti donet u Crnoj Gori. Odnosno, ocekuje se da se participira na saveznom nivou u donosenju odluke o saveznom zakonu koji ce biti ostvariv preko republickog zakona u Srbiji”, istakao je Predrag Markovic, prenosi Radio B92.

Odgovarajuci na pitanje kakva je sudbina clanova G 17 Plus u saveznim organima i da li su tacne najave podgoricke stampe da ce potpredsednik vlade Miroljub Labus podneti ostavku Markovic je rekao: “Sto se tice ljudi iz G 17 plus koji su pojedinacno prihvitili odredjene funkcije na saveznom nivou, a u kontekstu nocasnjih dogadjaja, hvala na pitanju – dobro su. To sto se nocas desavalo a sto se razlikovalo od prethodnih dana je jedino to sto je padala kisa, niko nije pokisao, sve je u redu”, rekao je Markovic, prenosi B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: