HALIMI: ZAVRSENA POTPUNA DEMILITARIZACIJA VELIKOG TRNOVCA

Izvor: B92

Subota, 26.05.2001.

21:30

Default images
Predsednik opstine Presevo i lider Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi potvrdio je FoNetu da je u subotu u podne zavrsena potpuna demilitarizacija sela Veliki Trnovac. Halimi je rekao da su pripadnici Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medvedje predali oruzje pripadnicima Kfora na administrativnoj granici Kosova sa centralnom Srbijom.

Predsednik opstine Presevo i lider Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi ocenio je da se mora uciniti sve da se spreci iseljavanje zitelja iz sela Veliki Trnovac, Konculj i Dobrosin u centralnom delu sektora B Kopnene zone bezbednosti, uoci povratka vojno-policijskih jedinica. "Doslo je do incidenta u Muhovcu koji je uticao na masovni beg ljudi na Kosovo. Moramo uciniti sve da se takvi nepotrebni incidenti ne ponove i u selima u centralnom delu sektora", rekao je Halimi novinarima u Niskoj Banji i dodao da je formiranje multietnicke policije veoma bitno za uspostavljanje mira na jugu Srbije: “Multietnicka policija je bila kljucni projekat i moj je utisak da smo tu zakasnili. Ne bi bilo odlazaka iz Breznice i Muhovca da smo uspeli pravovremeno da pripremimo bar jednu malu grupu policije. Nadam se da ce se konacno krenuti s tim”, prenosi RTS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: