KOSTUNICA: DOS NE MOZE BITI SAM SEBI SVRHA

Izvor: B92

Subota, 26.05.2001.

21:29

Default images
Jugoslovenski predsednik i lider Demokratske stranke Srbije Vojislav Kostunica je u subotu na Skupstini DSS u centru "Sava" istakao da DOS i njegov opstanak ne mogu da budu svrha po sebi.

”Ne treba da budemo zaokupljeni opstankom DOS-a, ali nemamo pravo ni da ga bez valjanog razloga razbijamo. Nasa koalicija zasluzuje da opstane samo ako svakodnevno i u svim pitanjima dokazuje gradjanima zrelost, nacionalnu odgovornost, transparentnost politickih i ekonomskih poteza, najstrozije uzdrzavanje od politickog i zivotnog stila prethodnih vlasti, odricanje od samovolje i strogo postovanje zakona. Mi necemo i ne mozemo da budemo garant bilo kome ko, krijuci se iza DOS-a, zloupotrebljava vlast, krsi pravne, gradjanske i civilizacijeske norme ili, pak, pravi svoju paralelnu mrezu vlasti. U takvom slucaju sve sto smo pozajmili DOS-u a sto ne mozemo da kontrolisemo i usmeravamo onako kako je dogovoreno, uzecemo natrag. Na podele, dodje li do njih, bez uzajamnog blacenja i nadgornjavanja, razume se, treba gledati kao na nesto sto je prirodno i neminovno”, rekao je Vojislav Kostunica.

O dinamici promena u SR Jugoslaviji, Kostunica je rekao: “Ako poneko pomislja da se promene odvijaju sporo, da nam nedostaje brzina ili radikalni zahvati, valjalo bi da se seti da nama nisu potrebne samo promene, nego i napredak, a to dvoje nije uvek isto. Valjalo bi i da pogleda sta smo nasledili kao drzava i stranka, koja je tek odnedavno u vlasti, i koliko je objektivno istorijsko zakasnjenje demokratskih preobrazaja: vise od sest decenija”, rekao je Kostunica, prenosi B92.

Skupstin Demokratske stranke Srbije je u subotu tajnim glasanjem za predsednika ponovo izabrala Vojislava Kostunicu. Na skupstini je tajnim glasanjem izabrano i 130 clanova Glavnog odbora stranke DS, prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: