Musliu: Pljačkaši pucali i na mene

Zamenik predsednika opštine Bujanovac Jonuz Musliu izjavio da je bio žrtva jučerašnjeg razbojničkog napada na jugu Srbije.

Izvor: FoNet, Beta

Ponedeljak, 06.08.2007.

11:56

Default images

Musliu je rekao da je na njegovo vozilo marke "golf" u subotu oko 21.45 grupa maskiranih napadača otvorila vatru nakon što je odbio da se zaustavi na magistralnom putu Lučane-Končulj.

"Pljačkaši u crnim uniformama pokušali su da me zaustave kod zaseoka Brisić, prvo baterijskim lampama, a zatim su i pucali. Kada sam video da na uniformama nemaju nikakve oznake, nisam hteo da stanem nego sam povećao brzinu i uspeo da nepovređen stignem do Končulja", rekao je Musliu.

Kako je dodao, nakon što se zaustavio u Končulju, iz pravca Brisića došlo je četiri ili pet automobila sa izbušenim gumama, koji su svi bili žrtve drumskih razbojnika.

"Ubijenog pljačkaša Envera Daljipija poznajem i on je iz Končulja, a ne mogu da kažem da je napad bio usmeren na mene. Nema sumnje da je motiv napada pljačka, ali ne znam ko stoji iza njih", rekao je Musliu.

Musliu, koji je i lider Partije za demokratski progres, jedne od albanskih partija na jugu Srbije, smatra da postoji mogućnost da je još neko od maskiranih napadača žitelj Končulja ili okolnih mesta.

Halimi osudio incident

Lider Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi osudio je incident koji se dogodio u subotu kod Končulja na jugu Srbije u kojem je poginuo jedan naoružani napadač u sukobu sa srpskim snagama bezbednosti.

"Incident i uznemiravanje građana osuđujemo i tražimo od lokalne policije da bude što efikasnija na rešavanju tog slučaja razbojništva. Ali, incident ne sme biti izgovor za dalje prisustvo pojačanih snaga bezbednosti na tom području", izjavio je agenciji Beta Halimi.

Halimi, koji je i jedini albanski poslanik u Skupštine Srbije, ocenio je da je "potpuno neshvatljivo" kako se incident desio na jednom od najfrekventnijih puteva i to u delu Kopnene zone bezbednosti gde je pojačano prisustvo specijalnih snaga policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: