Sastav tima zavisiće od tema

Sastav državnog pregovaračkog tima za Kosovo mogao bi da zavisi od tema o kojima će biti reči.

Izvor: B92

Nedelja, 05.08.2007.

19:08

Default images

Kako je Tanjugu danas rečeno u izvorima bliskim vladi, sastav zavisi od dogovora između generalnog sekretara UN Ban Ki Muna i članova Kontakt-grupe o načinu i temama pregovora o budućem statusu Kosova. "Sigurno je da će u pregovoračkom timu biti predsednik i premijer Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica, kao i ministri spoljnih poslova i za Kosovo i Metohiji Vuk Jeremić i Slobodan Samardžić", kazao je Tanjugov sagovornik.

Dilema ostaje kada su u pitanju ostali članovi tima, jer se još ne zna kakav će stav zauzeti Ban Ki Mun i posrednička trojka, sastavljena od predstavnika EU, Rusije i SAD.

"Sastav tima bi mogao da zavisi od toga hoće li posrednici i Ban Ki Mun akcenat tokom pregovora staviti na statusno ili tehnička pitanja", kaže izvor.

Ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić bi ostao i koordinator tima.

"Mnogo toga biće poznatije narednih dana, kada se bude sastala 'posrednička trojka' ", kazao je Tanjugov izvor.

Iz više međunarodnih krugova je najavljeno da će "posrednička trojka" 9. i 10. avgusta posetiti Beograd i Prištinu i time praktično početi pregovore takozvanom "šatl-diplomatijom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: