Amonijak uzrok pomora ribe

U reci Skrapež, gde je pre četiri dana došlo do pomora ribe, otkriveno je povećanje amonijaka koje je izazvalo taj ekološki incident.

Izvor: Tanjug

Petak, 03.08.2007.

17:03

Default images

Inspektor Dušan Cvijović nije isključio mogućnost da je među potencijalnim zagađivačima i preduzeće "Vidovdan", koje se bez ikakvih dozvola nadležnih organa bavi cinkovanjem građevinske limarije.

Mada u ispitivanom uzorku vode nisu pronađeni metali, Cvijović je rekao da to preduzeće u procesu rada koristi razne hemikalije, a otpadne vode bez ikakvog prečišćavanja pušta u kanalizacionu mrežu.

Do trovanja ribe došlo je na mestu gde se u reku uliva kanalizacija iz obližnjeg naselja na koju su priključeni stambeni objekti, samostalne zanatske i ugostiteljske radnje, a uz sve to vodostaj reke u vreme incidenta bio je izuzetno nizak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: