"Nismo prekrsili pravila trgovanja na Berzi"

Izvor: Beta

Sreda, 19.06.2002.

12:58

Default images
"Jorgic broker ad" je u sredu saopstio da taj berzanski posrednik nije prekrsio nijednu zakonsku odredbu, niti nova pravila trgovanja tokom aukcije akcija "Apatinske pivare". "Jorgic broker" dodaje da je bio iznenadjen kad je Berza ponistila prvu aukciju akcija "Apatinske pivare", a nalog "Jorgic brokera" u drugoj aukciji nije ni prihvacen posto je ta aukcija "prekinuta pre isteka roka predvidjenog za prijem naloga". Zbog toga je "Jorgic broker" ulozio protest neposredno po zavrsetku aukcije pod brojem 156/29.04.2002. "'Jorgic broker' je ostecena strana, zakon je prekrsen cinjenicom da na aukciji nije bio prisutan komesar Berze koji je kao nezavisan organ mogao da konstatuje pomenutu nepravilnost u trenutku kad se ona desavala", navodi se u saopstenju. Isti berzanski broker tvrdi da su nezavisni eksperti Becke berze konstatovali da se na Beogradskoj berzi trguje egzoticnim metodama i "samo je pitanje dana kada ce se pojaviti nov skandal koji moze znacajno da uzdrma ceo postupak privatizacije". "Sustina problema je u neadekvatnom sistemu trgovanja koji se primenjuje na Berzi. Komesara Berze nema ni danas, pa se postavja pitanje regularnosti i danasnjih aukcija i ko za to snosi odgovornost", navodi se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: