SEDNICA SAVEZNE I REPUBLICKE VLADE

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2001.

16:33

Default images
Premijeri SRJ i Srbije Zoran Zizic i Zoran Djindjic prisustvovace ulasku zdruzenih snaga bezbednosti u sektor B kopnene zone bezbednosti na jugu Srbije, odluceno je na zajednickoj sednici vlada SRJ i Srbije. Usvojena je Informacija drzavnog Koordinacionog tela za jug Srbije i prihvacene osnove za ulazak zdruzenih snaga bezbednosti u sektor B kopnene zone bezbednosti, a odato je i priznanje za uspesno resenje ovog pitanja Koordinacionom telu i njegovom predsedniku Nebojsi Covicu. "Vlade SRJ i Srbije konstatovale su da je sve spremno za sutrasnji ulazak jugoslovenskih jedinica u sektor B kopnene zone bezbednosti", saopstio je jugoslovenski Sekretarijat za informisanje.

Zakljuceno je da ustavni okviri za privremenu samoupravu na Kosovu i Metohiji ne predstavljaju dobru pravnu osnovu za zastitu prava Srba i drugih etnickih zajednica. Sefu UNMIK-a Hansu Hekerupu bice predlozeno da jos jednom preispita mogucnost uvodjenja efikasnih, dodatnih garancija, kako bi se obezbedila siroka autonomija Kosmeta i uspostavile institucije koje ce garantovati slobodu i prava nealbanskih zajednica. Vlade SRJ i Srbije traze striktno postovanje Rezolucije 1244 i smatraju da Srbi pre izlaska na izbore na Kosmetu treba da zahtevaju da civilne i vojne vlasti sacine program povratka raseljenih i prognanih i odmah otpocnu njegovu realizaciju. Na sednici je zakljuceno da sve te mere treba da obezbede vracanje poverenja na Kosmetu, sto je neophodan uslov zajednickog zivota i odrzavanja izbora. "Jugoslovenski drzavni organi saradjivace sa UNMIK-om i OEBS-om u pogledu registracije biraca i drugih priprema za izbore, a nadlezni organi ce obaviti pregovore o realizaciji carina i poreza na promet robe i saradjivati u sprecavanju krijumcarenja roba", navodi se u saopstenju sa sednice, kojom je predsedavao premijer SRJ Zoran Zizic, prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: