SNP CE SE DOGOVARATI SA DOS-OM?

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2001.

16:11

Default images
Predsjednik SNP Predrag Bulatovic, istakao je u sredu da bi eventualno formiranje saveza izmedju Liberala i koalicije "Pobjeda je Crne Gore", podstaklo koaliciju "Zajedno za Jugoslaviju" da se o svom vidjenju Crne Gore i Srbije, dogovori sa DOS-om, javlja dopisnik Radija B92. "U toku razgovora sa predstavnicima DPS-a i SDP-a insistirali smo na ocuvanje jednog medjunarodno- pravnog subjektiviteta i zajednice sa Srbijom", rekao je Bulatovic dodajuci da su pregovori sa Liberalima podrazumijevali uslove za odrzavanje postenog referenduma, sredjivanje birackih spiskova i demokratizaciju medija. "Medjutim, pregovori sa DPS-om su kod nas izazvali veliko nepovjerenje, a poslije razgovora sa liberalima ostalo je mnogo nerazjasnjenih stvari, kao sto je pitanje smjenjivosti manjinske Vlade LSCG-a”. Bulatovic je posebno naglasio, da je za SNP i njegove koalicione partnere najvaznije, da li ce buduca Vlada omoguciti mir, stabilnost i dijalog unutar Crne Gore, kao i da li ce ona imati podrsku u svijetu.

A u obracanju javnosti predsjednik Liberalnog saveza Miroslav Vickovic rekao je da je predsjednicki kolegijum stranke u utorak dao bezrezevnu podrsku politickom vrhu i osudio, kako je rekao, najnoviju harangu protiv crnogorskih liberala koji su stavljeni na lomacu zbog pregovora sa koalicijom "Za Jugoslaviju". Vickovic je rekao da se u Crnoj Gori moze razmisljati samo onako kako razmislja aktuelni rezim, te da DPS moze sa SNP-om dogovoriti svasta, a liberali nista. "Liberali nece biti taoci naopake politike rezima koja Crnu Goru vodi u drzavno unistenje. Zao nam je sto ima liberala koji su emotivno reagovali na ovu harangu. Mi znamo da ce nam se vec sjutra vratiti", zakljucio je Vickovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: