Uhapšeni inspektori u Požarevcu

Unutrašnja kontrola MUP-a uhapsila više inspektora požarevačke policije zbog mita, zloupotrebe položaja i falsifikovanja isprave.

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.07.2007.

15:21

Default images

Uhapšeni su požarevački inspektori Radovan Brkić i Vladimir Tušek zbog primanja mita, kao i Vladan Milenković zbog davanja mita. Slobode je lišen i Mirko Vilimonović, policajac iz Velikog Gradišta, zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, a bivši inspektor Slađan Milenković zbog krivičnog dela falsifikovanja isprava.

"Zadržali smo Tušek Vladimira zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita i Festika S. iz Kostolca zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo davanje mita", kaže za B92 načelnik Policijske uprave Požarevac, Radovan Živković.

"Od strane istražnog sudije određen im je pritvor do 30 dana. Protiv Mirka Vilimonovića iz Velikog Gradišta, policijskog službenika i vođe sektora, zbog krivičniog dela zloupotrebe službenog položaja i protiv Perice J. sa prebivalištem u Gradištu, zbog krivičnog dela trgovine ljudima", rekao je on.

Živković dodaje da je reč tek o početku akcije, da je pripremana više meseci: "Počeli smo sa raščišćavanjem svojih redova, ali se na ovome neće završiti", kaže on.

Kako saznaje B92, inspektor Vladan Milenković, kao suvlasnik klinike "Medikus", davao je mito zdravstvenom inspektoru Draganu D. kako bi prikrio navodne nezakonite radnje u toj privatnoj klinici.

Drugi suvlasnik klinike, doktor Velibor Bojovic, bio je na informativnom razgovoru u policiji, ali je ubrzo pušten.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: