MILUTINOVIC I JOVANOVIC NISU SASLUSANI U PALATI PRAVDE

Izvor: B92

Subota, 19.05.2001.

14:18

Default images
Predsednik Srbije Milan Milutinovic i Zivadin Jovanovic, funkcioner Socijalisticke partije Srbije i savezni poslanik, koji su osumnjiceni za zloupotrebu sluzbenog polozaja, u petak nisu saslusani u postupku koji se vodi u Drugom opstinskom sudu, pise "Blic" u subotu, prenosi SRNA. "Blic" podseca da se oni terete da su kao ministri inostranih poslova prekoracili granice svog sluzbenog ovlascenja jer su svaki ponaosob nalozili da se Marku Milosevicu, sinu bivseg predsednika SRJ, izdaju po dva diplomatska pasosa, iako on po zakonu nije imao pravo ni na jednu diplomatsku putnu ispravu. Jovanovic, cije je saslusanje bilo zakazano za 10.00 casova, u kabinetu istraznog sudije se zadrzao 20 minuta, tokom kojih je, kako saznaje "Blic", sacinjena sluzbena beleska o tome da on odbija da se izjasni o imunitetu dok se ne donese resenje o sprovodjenju istrage. Ovo resenje se, kako je receno "Blicu", u principu donosi nakon saslusanja okrivljenog. Kako je istrazni sudija odbio da Jovanovica saslusa pre nego sto se Vece gradjana Savezne skupstine izjasni o njegovom imunitetu, njegovo saslusanje je odlozeno do daljeg.

Saslusanje Milana Milutinovica bilo je zakazano za 11.00 casova, ali se on nije pojavio u Palati pravde. Nov termin za saslusanje bice zakazan naknadno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: