KOSTUNICA SPREMAN NA OTVOREN RAZGOVOR SA DJUKANOVICEM

Izvor: B92

Petak, 18.05.2001.

17:25

Default images
Predsednik Savezne Republike Jugoslavije Vojislav Kostunica izrazio je u petak spremnost da ode u Crnu Goru i "otvoreno razgovara sa predsednikom Djukanovicem, u nadi da bi takav razgovor mogao pomoci u postizanju osnova zajednickog, za sve prihvatljivog kompromisa". U pisanoj izjavi dostavljenoj FoNetu, Kostunica je naveo da je spreman da se "u punoj meri posveti otpocinjanju dijaloga o buducnosti jugoslovenske federacije" i da o tome "razgovara sa svim politickim ciniocima, republickim i saveznim, u Beogradu ili Podgorici". "Spreman sam da, ukaze li se za to prilika i potreba, dodjem u Crnu Goru i otvoreno razgovaram sa predsednikom Djukanovicem", istice Kostunica. "Ni Srbija ni Crna Gora, a ni SRJ nemaju vremena za gubljenje. Uveren sam da razgovor o resenju tog ozbiljnog drzavnog problema ne mozemo i ne smemo dalje odlagati, kako iz politickih, tako i iz ekonomskih razloga", istakao je Kostunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: