Šumski požar stigao do Atine

Zbog današnjeg šumskog požara na pet kilometara od centra Atine stanovništvo napušta grad, javljaju agencije.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 16.07.2007.

22:11

Default images

Takođe, vatrogasci su evakuisali decu iz jednog doma. Gust dim se proširio po većem delu glavnog grada Grčke, u kome živi 4 i po miliona ljudi. Požar je stigao do jedne od glavnih avenija u jugoistočnom delu Atine, kraj naselja Vironas i Kesarijani.

Kako su prenele strane agencije, zbog požara je bio i veliki zastoj u saobraćaju, pošto je policija zatvorila neke saobraćajnice, a oprekinuto je snabdevanje dela grada strujom.

Stanovnici i više od 150 vatrogasaca je uz pomoć devet specijalnih aviona i helikoptera učestvovalo u gašenju požara na obroncima planine Imitus visoke 1.100 metara, jedne od tri koje okružuju Atinu.

Veliki broj vatrogasaca dežura na zgarištu da bi sprečili eventualno razgorevanje.

Tokom akcije gašenja vatrogasci su otkrili zalihu oružja skrivenog u šumi - ručnu bombu, automatsku pušku "kalašnjikov", lovačku pušku - sačmaricu i municiju koja je počel ada ekpslodira od vreline. Policija je preuzela istragu.

Danas su izbili i pozari na egejskim ostrvima Evija i Kos, kao i kod grada Pirgosa, na jugu Grčke.

Samo ove godine u Grčkoj su izgorele hiljade hektara šume i žbunja, dok temperatura dostiže i 46 stepeni Celzijusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: