Nastavak konsultacija 19. jula

Slobodan Samardžić najavio da će konsultacije o novoj rezoluciji Skupštine o Kosovu biti nastavljene u četvrtak.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.07.2007.

10:54

Default images

Ministar za Kosovo i Metohiju izjavio da će se, posle konsultacija s opozicionim poslaničkim klubovima krajem iduće sedmice, tekst rezolucije 24. jula naći pred Skupštinom Srbije, "čak i ako ne budu usvojene sve primedbe".

Prema njegovim rečima, stranke vladajuće koalicije postigle su konsenzus oko teksta rezolucije i preostaje da se vidi da li konačnim predlogom dokumenta mogu da budu zadovoljene primedbe opozicije.

"Koliko vidim, ne postoje šanse da se 100 odsto poslanika izjasni 'za', mada smo priliku za primedbe dali i onima koji se suštinski ne slažu sa tekstom. I tim primedbama posvetićemo najozbiljniju pažnju, ali i ako nakon toga ne budu hteli da glasaju za rezoluciju, onda oni imaju ozbiljan problem sa zemljom u kojoj žive", rekao je Samardžić.

Ministar za Kosovo i Metohiju nije želeo da precizira kakve su primedbe na tekst tokom jučerašnjih konsultacija izneli predstavnici opozicionih poslaničkih grupa, ali je konstatovao da je, uglavnom, reč "o manjim predlozima za dopunjavanje" koji će biti razmotreni pre nastavka razgovora.

Samardžić je juče obavio prvi krug razgovora s opozicionim strankama u parlamentu -  Srpskom radikalnom strankom, Socijalističkom partijom Srbije, Liberalno-demokratskom partijom, kao i strankama nacionalnih manjina.

Sve opozicione stranke, sem Saveza vojvođanskih Mađara i Liberalno- demokratske partije, najavile su da će podržati predlog rezolucije uz dodatne konsultacije, dok je poslanik koalicije ''Albanaca Preševske doline'' Riza Halimi rekao da će u toku iduće nedelje doneti odluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: