Stounsi - spektakl na "Ušću"

Pola sata pre ponoći završen spektakularan koncert Rolingstounsa u Beogradu. Publika: koncert prevazišao očekivanja.

Izvor: Tanjug

Subota, 14.07.2007.

10:16

Default images

Spektakularnim vatrometom najveća rok end rol grupa na svetu Rolingstonsi završila je večeras oko 23:30 koncert na prepunom beogradskom "Ušću". Stounsi su koncertni spektakl otvorili oko 21:30 pesmom "Start me up", a završili ga posle oko dva sata hitom "Brown Sugar" koga su izveli na bis. Tokom čitavog nastupa pevač Stonsa Mik Džeger obraćao se beogradskoj publici na srpskom jeziku.

"Zdravo Beograde! Hvala Vam lepo, presrećni smo što smo ovde. Srećno smo stigli", rekao je Džeger na početku. Džeger je na srpskom pozdravio i goste iz Makedonije, Rumunije, Bugarske i Hrvatske.

Kada je počeo da šeta po produžetku bine dugom 65 metara, frontmen Stonsa se okrenuo ka publici i rekao: "Ja uživam, a vi?"

Njegovi komentari na srpskom nisu utihnuli ni kada je sa atraktivnom tamnoputom pevačicom Lizom Fišer izvodio pesmu legende soula Džemsa Bauna "I'll Go Crazy".

"Lepa ti je suknja, ali su ti sandale ružne", poručio je Džeger Lizi Fišer.

Repertoar na beogradskom koncertu uglavnom su činili hitovi Stonsa iz šezdesetih i sedamdesetih godina poput "(I Can't Get No) Satisfaction", "Midnight Rambler, Jumping Jack Flash, Honky Tonk Women, Simpathy for the Devil, Miš You, Heartbreaker...

Sve vreme nastupa, Džeger je po bini skakao kao da nije duboko zašao u sedmu deceniju života, a boje bine su se menjale od ljubičaste, plave, zelene do žute. Tokom nastupa, frontmen Stounsa nekoliko puta je menjao košulje i sakoe.

Negde na polovini koncerta, Džeger je napustio binu, a gitarista Stonsa Kit Ričards je otpevao dve pesme.

Pred kraj koncerta na bini se pojavio veliki logo Rolingsounsa - razjapljene usne sa velikim jezikom koji se klatio.

Svoje najveće hitove, Mik Džeger, Kit Ričards, Ron Vud i Čarli Vots su, uz pomoć basiste i klavijaturiste izveli na malom komadu bine koji se "odlomio" i zašao nekih pedesetak metara u publiku.

Osim četvorice članova legendarne grupe koji zajedno imaju 250 godina, na bini je bilo još devet muzičara za saksofonom, trombonom, klavijaturama...

Aplauzi publike odzvanjali su beogradskim "Ušćem" posle svake pesme, a po jednodušnom mišljenju prisutnih fanova, koncert je prevazišao i najoptimističkija očekivanja.

Ispred ograđenog prostora na "Ušću" gde je održan koncert, nekoliko stotina fanova Stounsa koji nisu kupili karte posmatrali su nastup sa zemunskog keja, oko Palate federacije i sa okolnih travnjaka.

Za zagrevanje pred nastup britanskih legendi bili su zaduženi britanski sastav "Di ansr" (The Answer) i kultni srpski rok end rol bend "Električni orgazam".

Britanski bend "Di ansr", iako nepoznat u Srbiji imao je odličnu komunikaciju sa publikom.

Teren za koncert površine oko 150.000 kvadratnih metara napunili su verni fanovi "Stounsa" iz Srbije i zemalja u okruženju.

Čim bi se ušlo u beogradsko "Ušće" na displejima mobilnih telefona bi se, umesto napisa "MTS YU", pojavilo "Rolling Stones".

Osim hladnog piva, kisele vode i "koka kole", fanovi britanskih legendi mogli su da kupe i majice, kačkete, upaljače i priveske sa logom benda ili fotografijama legendarne četvorke.

Organizacija koncerta bila je odlična, a uoči početka spektakla velike strelice usmeravale su posetioce na ulaze. Obezbeđenje je bilo ozbiljno, ali ne i neprijatno, što je često bio slučaj na sličnim manifestacijama u Srbiji.

Fascinantan prizor za sve posetioce spektakla bila je bina koja je široka 68, visoka 30 metara, a teška čitavih 800 tona.

Članovi benda iza "stejdža" opuštali su se pred koncert u svojim šatorima sa bilijarskim stolovima, prostorijama za trening, kuhinjom...

U krugu koncertnog prostora bili su razmešteni ketering restorani, toaleti, transportna vozila...

Bend i binu na kojoj su nastupali obezbeđivalo je njihovo lično i obezbeđenje koje su doveli organizatori koncerta iz "Mjuzik star prodakšna" (Music star production).

Za stajanje na prostoru naspram bine u prodaju je pušteno 70.000 karata po ceni od 2.850 dinara, kao i 10.000 karata koje su koštale 4.350 dinara za rezervaciju mesta uz binu.

V.I.P. ulaznice, njih 2.000, koštale su 24.350 dinara.

Džeger i njegove kolege stigli su u srpsku metropolu sinoć oko 19 časova, a odseli su u luksuznim apartmanima hotela "Hajat" u Novom Beogradu.

Džeger je sa devojkom Lavren Skot odseo u predsedničkom apartmanu od 248 kvadrata sa pogledom na Savu i Kalemegdan.

"Stonsi" nasatupaju u Beogradu u okviru turneje "A Bigger Bang", nazvane po istoimenom albumu.

Reč je o najprofitabilnijoj turneji u istoriji muzike, koja je počela avgusta 2005. godine, a do sada je održano više od 100 koncerata.

Ovogodišnji evropski deo turneje počeo je 5. juna u Belgiji, a planirano je da se završi krajem avgusta, na čuvenom londonskom stadionu "Vembli".

Legendarni rok sastav je na turneju krenuo sa opremom koju prevozi 68 kamiona.

Osim dobrog provoda i kvalitetne svirke, od njihovog nastupa se očekuje i popravljanje imidža Srbije i Beograda u svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

108 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: