U BORBAMA U ORAOVICI POGINULO CETRNAEST PRIPADNIKA OVPMB

Izvor: B92

Utorak, 15.05.2001.

23:39

Default images
Komandant zdruzenih snaga bezbednosti Radoslav Krstic saopstio je u utorak uvece u pres centru u Bujanovcu da je u borbama oko sela Oraovice poginulo cetrnaest pripadnika tzv. Oslobodilacke vojske Preseva, Bujanovca i Medjvedje, da ih je osam lakse i teze ranjeno, a da ih je osamdeset uhapseno. Takodje je saopsteno i da je nadjen jedan les kao i nekoliko svezih humki. Jugoslovenske snage bezbednosti preuzele su u utorak popodne kontrolu nad selom Oraovica u okolini Preseva, gde su u toku prethodnih dana vodjene borbe sa Oslobodilackom vojskom Preseva, Medvedje i Bujanovca, potvrdili su i srpski i albanski izvori, javio je dopisnik Radija B92. Akciju vojske i policije odobrio je i Kfor, nakon sto su vlasti u Beogradu pruzile garancije da ce zastititi lokalnO albansko stanovnistvo. Komandant OVPMB ''Profi'' potvrdio je da su u selo usle jugoslovenske snage bezbednosti i da su u borbama poginuli dva pripadnika OVPMB. On je takodje rekao da su srpske snage ''nemilosrdno teskom artiljerijom tukle polozaje OVPMB''. Srpski izvori su saopstili da je predsednik drzavnog koordinacionog tela za jug Srbije Nebojsa Covic u pratnji clanova ovog drzavnog tela prosetao glavnom ulicom u Oraovici i da su ga tom prilikom mestani pozdravili. Ulazak zdruzenih snaga bezbednosti u selo Oraovicu pratila je i troclana delegacija Bele kuce. Riza Halimi predsednik Partije za demokratsko delovanje i predsednik skupstine opstine Presevo je novinarima rekao da su snage bezbednosti ''veoma korektno izveli celu akciju zauzimanja ovog sela''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

23 h

Podeli: