MILOSEVIC SVEDOCI U UTORAK?

Podeli

Bivsi jugoslovenski predsednik Slobodan Milosevic treba u utorak da bude saslusan u Centralnom zatvoru kao svedok u postupku protiv grupe koja ga je stitila u rezidenciji u Uzickoj 11, pise "Blic" od utorka, prenosi SRNA.

List navodi da je grupa od 30 osoba, koju je predvodio lider Radikalne stranke levice "Nikola Pasic" Sinisa Vucinic, osumnjicena pred Drugim opstinskim sudom za krivicno delo ucestvovanja u grupi koja vrsi nasilje. Visoki funkcioneri SPS Nikola Sainovic i Jovan Zebic u utorak u 10.00 casova bice saslusani u istraznom odjeljenju Okruznog suda, zbog sumnje da su zloupotrebili sluzbeni polozaj. "Blic" navodi da su Sainovic i Zebic sa Milosevicem i bivsim direktorom Savezne uprave carina Mihaljom Kertesom, osumnjiceni da su ostetili republicki i savezni budzet za 1,8 milijardi dinara i 200 miliona maraka, cime su uskratili prava svih gradjana koji primaju platu iz budzeta.

Sainovic i Zebic bili su savezni poslanici i Skupstina SRJ im je prosle sedmice ukinula imunitet, ali nije dala odobrenje da im se odredi pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.