Priština bez jasnog odgovora

Kosovski zvaničnici još uvek nemaju jasan stav oko predloga ministara inostranih poslova EU za nove pregovore u Briselu, piše "Koha"

Izvor: B92

Subota, 23.06.2007.

11:08

Default images

Dnevni list u Prištini "Koha Ditore" piše da politički lideri Kosova niti potvrđuju, niti demantuju da će prihvatiti nove pregovore ako im to traži međunarodna zajednica.

"Naravno da ćemo u Brisel ići za diplomatske sastanke kao što smo i ranije radili, zato što moramo integrisati Kosovo u strukture EU i NATO, ali što se tiče političkog statusa - sve je završeno", rekao je predsednik Demokratske partije Kosova Hašim Tači, koji je i član pregovaračkog tima Prištine.  

U kabinetu predsednika Kosova Fatmira Sejdiua takođe nisu dali jasan odgovor oko predloga o pregovorima.

"Pregovori sa Beogradom su završeni i njihov rezultat je Ahtisarijev paket, koga čekamo da sprovodimo" ponovio je Džavit Bećiri, portparol predsednika Kosova.

Gotovo isti odgovor je dao i Skender Durmiši, portparol predsednika skupštine Kosova, Kolja Beriše: "Kosovo je učinilo sve što je međunarodna zajednica tražila, zato ne vidimo razloga za nove pregovore".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: