Rasprava o amandmanima

Poslanici Skuštine Srbije počeli danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o budžetu za 2007. i poreskim zakonima.

Izvor: Beta

Četvrtak, 21.06.2007.

08:48

Default images

Na te predloge stiglo je oko 100 amandmana, a na budžet se odnosi njih oko 60. Sednica Odbora za finansije, na kojoj je trebalo da se razmatraju predloženi amandmani, nije danas održana zbog nedostatka kvoruma.

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije iz Srpske radikalne stranke i Liberalno-demokratske stranke oštro su kritikovali predloženi budžet za ovu godinu, ocenivši da je protivzakonit.

U raspravi o amandmanima na predlog budžeta za ovu godinu, Jorgovanka Tabaković iz SRS-a je ocenila da su navodi ministra finansija Mirka Cvetkovića da je budžetski deficit već pokriven prihodima od privatizacije "vrhunac drškosti i prema poslanicima i prema narodu".

Lider LDP-a Čedomir Jovanović rekao je da poslanici nisu dobili odgovor na pitanje ko je odgovoran za nezakonito finansiranje budžeta u prvih šest meseci, i ocenio da se država protivzakonito finansirala zato što je to želeo premijer Vojislav Koštunica.

Poslanik Demokratske stranke Slobodan Gavrilović pokazao je za skupštinskom govornicom novčanicu od 500 milijardi dinara iz vremena hiperinflacije za koju je, kako se naveo, u vreme kada je štampana mogla da se kupi kutija šibica, dok je to sada iznos celog predloženog ovogodišnjeg budžeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: