Zahtev za istragu zbog cigareta

U Specijalni sud stigao zahtev za istragu o švercu cigareta protiv M. Marković, M. Miloševića, S. Subotića Caneta i B. Bajrušević

Izvor: B92

Sreda, 13.06.2007.

17:16

Default images

Iako advokat Stanka Subotića tvrdi da njegov klijent nije zvanično obavešten, u Specijalnom sudu kažu da će za njim izdati poternicu čim dobiju izveštaj policije o mestu njegovog boravka.

Sa nepoznate adrese Mirjana Marković u život se klela da sa švercom cigareta nema veze i poručila da se neće odazvati pozivu suda. Za sada se o optužbama samo ona oglasila; ne zna se šta misle niti gde se nalaze udovica Vlade Kovačevića Trefa, Bojana Bajrušević i Stanko Subotić Cane. Subotićev advokat kaže da redovno razgovara sa svojim klijentom i da će on doći čim bude pozvan: "Kako on reaguje na optužbe? Odbacuje ih sa indigacijom, niko ga nije zvao da dođe".

U slučaju Stanka Subotića, istražni sudija je saslušao osam osoba, u slučaju porodice Marković njih petoro, a četvoro ih je zadržano u pritvoru.

Mihalj Kertes će biti ispitan sledeće nedelje. Na prijavljenim adresama Sud nije pronašao članove porodice Marković, Bojanu Bajrušević i Stanka Subotića, pa je zatražena pomoć MUP-a.

Portparolka suda Maja Kovačević nije htela da otkriva da li je Sud dobio predlog za zamrzavanje imovine osumnjičenih za šverc cigareta. Tako se još ne zna da li će imovina porodice Milošević i Stanka Subotića biti zamrznuta, niti da li će biti stopirano poslovanje njihovih firmi.

Subotićev advokat kaže da će, ukoliko država pokuša da Subotiću zamrzne imonivu, taj spor izgubiti. On tvrdi da njegov klijent novac nije zaradio od organizovanog kriminala, nego dugogodišnjim radom u inostranstvu: "Mislim da je za državu bolje da se time ne bavi. Kada je on u pitanju, njegovo poreklo para je čisto. Sve je pošteno".

Stanko Subotić je jedan od najbogatijih Srba. Prema listi magazina Forbs, njegova imovina, u koju se ubraja deo Svetog Stefana, preduzeće Futura plus, vinoteka, avion i nekoliko podmornica, procenjuje se na pola milijarde dolara.

Porodica Milošević poseduje nekoliko vila na Dedinju, porodične kuće u Požarevcu, a nije poznato koliko su se još obogatili tokom boravka u inostranstvu. Iako je ranije najavljivano da će poreznici ispitivati njihovu imovinu, to nikad nije urađeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: