ODGOVOR LIBERALA U PONEDELJAK

Izvor: B92

Nedelja, 06.05.2001.

16:32

Default images
Predsednik Liberalnog saveza Crne Gore Miroslav Vickovic izjavio je za "Pobjedu" da ce Liberali u ponedjeljak odgovoriti na pismo DPS-a u kojem se izrazava stav te partije na ponudu LSCG-a o formiranju nove crnogorske Vlade, javlja dopisnik Radija B92, Nebojsa Skenderi. Vickovic je rekao i da izmedju Liberala i Demokratske partije socijalista do danas nije bilo nikakvih zvanicnih kontakata u vezi sa stvaranjem postizborne koalicije. On je rekao da je pomenuto pismo DPS-a "identicno sa izjavom te stranke koja je saopstena nakon sednice njenog predsednistva prije dva dana". DPS je tada saopstio da "u osnovi" prihvata uslove Liberala za formiranje koalicione vlade. Politicki lider Liberalnog saveza Crne Gore Miodrag Zivkovic najavio je da ce pregovori o pripremi sporazuma radi stvaranja postizborne koalicije poceti u utorak, 8. maja. Zivkovic je, u intevrjuu za Radio "Slobodna Evropa, u emisiji posvecenoj dogadjajima u Crnoj Gori", rekao da je Liberalnom savezu stigao dopis od DPS-a, kojim se nudi dogovor sa koalicijom "Pobjeda je Crne Gore" o stvaranju nove Vlade, ali se ne preciziraju termini. "Mi cemo zvanicno odgovoriti u ponedjeljak, uz insistiranje da pregovori pocnu odmah, odnosno vec u utorak, 8. maja", rekao je Zivkovic dodajuci da bi se iz reagovanja DPS-a moglo ocijeniti da ponudu crnogorskih liberala oni nijesu sasvim ozbiljno shvatili. Zivkovic je ponovio da je ponuda liberala "uzmi, ili ostavi", jer samo preuzimanjem pune odgovornosti za resore koje su trazili mogu najvise doprinijeti obnovi crnogorske drzavnosti i obezbijediti stvaranje uslova za demokratsku pravnu drzavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: