Mihajlović pokazao "Mrežu" Subotiću

Dušan Mihajlović u januaru 2004. jeste pokazivao izveštaj akcije "Mreža" Stanku Subotiću, potvdili za B92 izvori iz policije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.06.2007.

10:30

Default images

Bivši ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović kazao je u intervjuu za Politiku da Stanku Subotiću nije pokazao rezultate akcije "Mreža". No, više izvora B92 potvrdilo da je Mihajlović dobio izveštaj o akciji "Mreža" početkom 2004, kada je otputovao u Švajcarsku gde ga je Subotiću i pokazao. Prema policijskim informacijama, on je tom prilikom i tražio od Subotića određenu sumu novca

Inače, za akciju "Mreža", po naredbi Mihajlovića, bila je zadužena radna grupa koju je formirao tadašnji ministar iako je u UBPOK-u postojao odsek koji je bio zadužen za krijumčarenje.

B92 će se sutra detaljnije baviti ovom temom.

Mihajlović: Nisam imao tu dokumentaciju

U intervjuu za Politiku, Mihajlović je rekao kako nije mogao da preda policijsku dokumentaciju kojom ni sam nije raspolagao jer je prvi izveštaj o radu grupe dostavljen kabinetu MUP-a Srbije 8. marta 2004, a Dragan Jočić je preuzeo dužnost ministra četiri dana ranije.

"Priliku da upoznam Subotića sam dobio krajem 2003, preko Vladimira Popovića, mog saborca iz DOS-a. Molio me je da ga primim s prijateljem i ispunio sam molbu", navodi Mihajlović.

U "Beloj knjizi" MUP-a Srbije o srpskim kriminalnim grupama Stanković je označen kao šef jedne od grupa koje su krijumčarile cigarete, rekao je Mihajlović i dodao da su, između ostalog, o tome pričali na tom sastanku. Prema njegovim rečima, Subotić ne razlikuje "Belu knjigu" od akcije "Mreža".

"Učešće u Insajderu B92 sam odbio jer su grubo prekršili sva pravila ponašanja i izvrgli me ruglu u prethodnim emisijama", navodi Mihajlović i dodaje da je B92 vodio kampanju protiv prve demokratske vlade Srbije.

Akcionari Politike traže prekid saradnje sa Subotićem

Udruženje akcionara Politike pozvalo je danas rukovodstvo te medijske kuće da pokrene inicijativu za raskid ugovora i prekid svake vrste saradnje sa Stankom Subotićem.

U saopštenju Udruženje podseća da je Subotić u poslu sa medijskom grupom WAC, koja je vlasnik 50 odsto Politike AD, i navodi da Politika svoje čitaoce nije obavestila o Subotićevim poslovnim potezima sa tom medijskom kućom.

Akcionari navode da Politika nastavkom saradnje sa Subotićem nastavlja da podržava lice optuženo za organizovani kriminal.

Nacional: Subotić nije dobio nijedan spor za klevetu

Redakcija zagrebačkog lista Nacional demantovala je tvrdnje Stanka Subotića da je dobio sudske sporove zbog klevete protiv tog lista koji je 2001. godine objavio seriju tekstova o njegovim "švercerskim aktivnostima".

"Stanko Subotić je preko svog zagrebačkog advokata Slobodana Budaka zbog različitih članaka u Nacionalu poslednjih godina podneo čak 12 tužbi zbog klevete i svih 12 izgubio", navodi se u današnjem saopštenju tog lista i dodaje da je od tog broja doneto sedam pravosnažnih presuda u korist lista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: