Koštunica u Rusiji

Delegacija Vlade Srbije, sa premijerom Vojislavom Koštunicom na čelu, danas u Sankt Peterburgu sa ruskim zvaničnicima o Kosovu i energetici.

Izvor: B92

Petak, 08.06.2007.

07:27

Default images

Delegacija će učestvovati na Ekonomskom forumu o političkim pitanjima i o napretku u bilateralnim ekonomskim odnosima. To je nakon sednice Vlade Srbije najavio ministar trgovine i usluga Predrag Bubalo, koji je naveo da se o razvoju ekonomske saradnje već razgovaralo juče u Beogradu sa predstavnicima ruske kompanije "Gasprom".

"Na tu temu je bilo i danas razgovora u Beogradu, s jednom od najvećih i najznačajnijih ruskih kompanija i nama jednog od najvećih partnera, s obzirom da smo energetski veoma zavisna država - s Gaspromom. Mogu vam reći da je ta poseta vezana i za izgradnju gasovoda i bila je priča da se zaista ubrza, makar u prvoj fazi, ovog manjeg promera cevi, kojom bi obezbedili alternativno snabdevanje, i da nemamo probleme koje smo imali prethodne godine", rekao je Bubalo za B92.

Inače, u okviru Ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu trebalo bi da se sastanu predsednik Rusije Vladimir Putin i premijer Srbije Vojislav Koštunica. Jedna od tema razgovora biće reševanje statusa Kosova.

Koštunica: Susret sa Putinom više nego značajan

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je vreme da se pokrenu nove ideje za nove pregovore kako bi se pronašlo sporazumno rešenje za budući status Kosova i naveo da će o tim novim idejama u subotu razgovarati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Trenutak u kome dolazi do susreta sa predsednikom Putinom sam po sebi je više nego značajan, kada imamo u vidu da je Amerika, na osnovu Ahtisarijevog plana za nezavisnost Kosova, pripremila nacrt nove rezolucije. Zatim, u toku je samit G8 i najavljen je, početkom jula, novi susret Putina i Buša", kaže Koštunica za Večernje novosti.

Premijer Srbije je naveo da će sa Putinom razgovarati i o privredno saradnji dve zemlje.

"Vlada će maksimalno da se anagažuje da dođe do što većih ruskih investicija u energetici, bankarstvu, metalurgiji, infrastrukturi i drugim oblastima, ali je isto tako važno i da što pre dođe do povezivanja srpske i ruske poslovne zajednice koje će i same pronalaziti interese za zajednička ulaganja", rekao je Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: