Suroi-Buš u Pragu

Predsednik Reformističke partije Ora i član pregovaračkog tima Kosova Veton Suroi sreo se u Pragu s predsednikom SAD Džordžom Bušom.

Izvor: B92

Sreda, 06.06.2007.

09:08

Default images

"S Bušom smo razgovarali o rezoluciji o statusu Kosova. Buš je izrekao čvrst stav SAD za nastavak procedure, ubrzanim koracima, za usvajanje nove rezolucije o Kosovu u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija", izjavio je Suroi posle jučerašnjeg sastanka.

On je rekao da je Bušu preneo "zahvalnost svih Kosovara za vođstvo SAD i potrebu da to vođstvo ostane izraženo i u ovim trenucima".

Suroi je rekao da je Bušu preneo i ubeđenje da Srbija, uz podršku Rusije, zauzima stav oko Kosova s ciljem da "stvori zamrznut sukob, kako kroz pretnje vetom, tako i napore za stvaranje odvojenog dela na severu Kosova koji bi funkcionisao kao zamrznut konflikt na Kavkazu".

Suroi je učestvovao na konferenciji u Pragu, na kojoj je glavni gost bio Buš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: