SKUPSTINA O ZAKONU O RADNIM ODNOSIMA

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2001.

21:31

Default images
Poslanici Skupstine Srbije nastavili su u cetvrtak, vec cetvrti dan, raspravu o Zakonu o radnim odnosima. Skupstinska vecina odbila je tokom pre podneva sve amandmane opozicionih poslanika. Najveca rasprava vodila se oko iznosa otpremnina za radnike koji ostanu bez posla. Kako prenosi Radio B92, Zakon predlaze da se broj otpremnina smanji sa 24 na dve do pet, i po recima sefa poslanicke grupe SPS-a, Branislava Ivkovica, iznos ce biti sve manji. "Princip obracuna po bruto zaradama vodi resenju koje je pomalo besmisleno. Ako Vlada Republiek Srbije obecava da ce sadasnje opterecenje od 100 odsto smanjivati na 80, 70 odsto, a posto Vlada predlaze otpremnine u bruto zaradama i ogranicava njihov broj, da ce se vremenom smanjivati i otpremnine", smatra Ivkovic.

Ministar za rad i socijalna pitanja, Dragan Milovanovic, odgovorio je da predlagac amandmana nije dobro procitao predlog Zakona. "Ovde se prodaje jedna jeftina politicka demagogija o tome kako ste vi bili divni, sad pricate o otpremninama. Otpremnine niko nije isplacivao radnicima. Prisiljavali su ih da potpisuju da se odricu otpremnine. Mi im obezbedjujemo, draga gospodo, sigurnost. I nemojte, molim vas, vi da vodite brigu o radnicima koji ce ostati bez posla. O njima ce brigu voditi Vlada, i ona je to vrlo jasno rekla".

Sednica Skupstine prekinuta je u 18.45 jer poslanik Srpske radikalne stranke Goran Cvetanovic, kome je izrecena mera udaljenja sa sednice, nije zeleo da napusti skupstinsku salu. Predsedavajuci Rodoljub Sabic je Cvetanovicu isrekao dve opomene i potom mu oduzeo rec. Poslanik radikala nije zeleo da napusti govornicu ni nakon desetominutne pauze, pa su poslanici, na Sabicev predlog, izglasali da se Cvetanovic udalji. Sednica ce biti nastavljena u iduci cetvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: