JUL PROTIV SPS

Izvor: B92

Četvrtak, 26.04.2001.

16:30

Default images
Dok je bracni par Milosevic vec skoro mesec dana fizicki rastavljen, izgleda da se i njihove partije polako udaljavaju, optuzujuci jedna drugu za propast desetogodisnje vladavine. Kako prenosi Radio B92, na dve odvojene konferencije za novinare JUL-a i SPS-a postavljeno je pitanje odgovornosti predsednika Srbije Milana Milutinovica za hapsenje Slobodana Milosevica. Dok sa jedne strane Ljubisa Ristic otkriva nove detalje vezane za pritvaranje bivseg predsednika Jugoslavije, Ivica Dacic to demantuje.

"Milan Milutinovic je, kao predsednik Srbije, uhapsio Slobodana Milosevica. On potpisuje ono sto predsednik Republike Srbije potpisuje kada potpisuje pomilovanja, abolicije... To je sve ono sto je Milan Milutinovic, kao potpredsednik partije koja ga je postavila za kandidata za predsednika Srbije, propustio da ucini kada su u pitanju politicki procesi. On ce pred istorijom odgovarati za to sto je propustio da ucini. Najmanje sto je mogao da ucini jeste da podnese ostavku', smatra Ristic.

"Te kvalifikacije nisu tacne", odgovara Dacic. "Milan Milutinovic nije uhapsio Slobodana Milosevica, vec su ga uhapsili ljudi za koje se jos ne zna ko su. Nemojte nas shvatiti pogresno, mi uopste ne branimo Milana Milutinovica, on je podneo ostavkuna partijske funkcije. Mi smo izrazili svoj stav tim povodom. Nikad ga nismo terali da krsi ustav. SPS nece praviti greske iz prethodnog perioda. Nece se zaljubljivati u razne stranke koje se nalaze na politickoj sceni Srbije, nego ce voditi samostalnu politiku. Prosto se pitam, zasto ga JUL nije odbranio", upitao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: