Skupština 22. maja bira predsednika

Skupština Srbije u utorak bira predsednika. Dogovoreno da novi sekretar skupštine bude iz DS-a, saznaje nezvanično B92.

Izvor: B92

Četvrtak, 17.05.2007.

14:39

Default images

Kako nezvanično saznajemo, predstavnici vladajuće koalicije DS-a, DSS-a i G17 plus dogovorili su se o tome da sednica Skupštine Srbije na kojoj će biti biran predsednik parlamenta bude zakazana za utorak 22. maj.

Dogovoreno je i da DS, koja daje predsednika parlamenta, imenuje novog sekretara Skupštine, a da dosadašnji sekretar Marko Danilović, zbog koga je i izbio sukob, ostane na mestu zamenika sekretara.

Ti dogovori sutra bi trebalo i zvanično da budu potvrdjeni na konsultacijama predstavnika poslaničkih klubova. Međutim, na današnjim konsultacijama imenovanje novog skupštinskog sekretara bilo je sporno.

Prema Poslovniku o radu Skupštine, kandidata za sekretara predlaže predsednik Skupštine. To je, u ovom sazivu, učinio Tomislav Nikolić, predloživši, posle svog izbora, da na mestu sekretara ostane Marko Danilović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: