VUJIC TVRDI DA SE NIJE OBOGATIO PREKO MILOSEVICA

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2001.

20:32

Default images
Vlasnik firme »Vujic Valjevo«, Vidoje Vujic, u izjavi za Radio B92 kaze da je sve sto je radio, radio legalno i da ne spada u one koji su se obogatili zahvaljuci privilegijama za vreme vladavine Slobodana Milosevica. »Ja sam srecan, kao opozicionar veciti i monarhista, da sam se u vreme Slobodana Milosevica obogatio. Ja imam legalne presude koje je potvrdio i Okruzni privredni sud, Visi privredni sud i Vrhovni sud Srbije. One su potvrdjene i za mene legalne, i ja smatram da sam sve obaveze izmiro«, kaze Vujic.Obzirom da buduci zakon o jednokartnom oporezivanju bogatasa predvidja visoke poreze na ekstra profit, Vidoja Vujica pitali smo da li ce, ukoliko to bude potrebno, platiti porez: »Imali smo mi i 45. oduzimanje privatne svojine, pa me nece zacuditi i ako sada to bude«.

Bivsi predsednik Vlade Srbije Mirko Marijanovic je i dugogodisnji predsednik kompanije »Progres«. U razgovoru za B92, Marijanovic tvrdi da nije imao nikakve privilegije u vreme Miloseviceve vladavine i da se nije bogatio na nelegalan nacin. »Te price da su se neki obogatili zahvaljujuci Milosevicu su takodje trla baba lan, blage veze nema. Zasto zloupotrebljavaju Milosevica. Sto NBJ ne da spiskove ko je to kupovao devize, koja preduzeca? Iskustvo ce sad pokazati kome je to i sta omogucio Milosevic. Ja kao direktor drustvene firme nisam mogao da se obogatim tako kao sto su se digle neke privatne kuce, Karici i ostali. Ne moze se postati bogat covek bez kradje«, smatra Marjanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: