IVKOVIC: NISU SE OSTVARILE PROGNOZE "SEPARATISTA"

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.04.2001.

13:04

Default images
Sef poslanicke grupe Socijalisticke partije Srbije u Skupstini Srbije Branislav Ivkovic izrazio je zadovoljstvo sto se nisu ostvarile prognoze "separatista" da ce doci do ubedljive pobede koalicije predsednika Crne Gore Mila Djukanovica na republickim parlamentarnim izborima. "Ipak, broj glasova koje je dobio Djukanovic, s glasovima liberala, prelazi 50 odsto, tako da je ocito da postoje vrlo znacajne snage u Crnoj Gori orijentisane na samostalnost te republike, odnosno njeno otcepljenje", rekao je Ivkovic. On je najavio da ce u ponedeljak u Skupstini Srbije aktuelizovati zahtev poslanika SPS iz januara da se ostvari saradnja Savezne skupstine, novoformiranog parlamenta Crne Gore i srpske skupstine, kako pojedini lideri u Srbiji i Crnoj Gori ne bi razgovarali o pitanjima sudbonosnim za sve gradjane. “Parlamenti su pravo mesto da se maksimalno svi poslanici ukljuce u definisanje odnosa u Federaciji, s ciljem da se ostra podela ne izrodi u nezeljene posledice, vec da se mirnim putem i dogovorom pruzi podrska onima koji su za opstanak SRJ”, izjavio je Ivkovic, javlja Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: