ZVORNICANI ZATRAZILI DA SE OBRENOVIC BRANI SA SLOBODE

Izvor: B92

Petak, 20.04.2001.

15:32

Default images
U Zvorniku je u petak odrzan protestni miting na kome je vise od 6 000 okupljenih osudilo hapsenje oficira Vojske Republike Srpske potpukovnika Dragana Obrenovica, zahtevajuci da se on odmah pusti iz haskog zatvora i brani sa slobode, javlja Srna. Sa protesta je upucen i zahtev medjunarodnoj zajednici da se uhapse i bosnjacki ratni lideri, Alija Izetbegovic i Ejup Ganic, koji su, kako je receno, najodgovorniji za stradanja srpskih civila. Predsednik Boracke organizacije RS Borislav Bojic je u telegramu podrske koji je procitan na mitingu naveo da se praksa hapsenja Srba mora prekinuti, "jer se time zele devalvirati rezultati otadzbinskog rata i istovremno dovesti u pitanje opstanak RS". Okupljeni su na mitingu nosili transparente na kojima je pisalo "Hocemo i mi u Evropu, ali ne vezani", "Vijetnam, Somalija, RS", "Dragane izdrzi, uz tebe smo", "Ako nema Gavrila, ima principa", "Dosta selektivne pravde".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: