SPS APELUJE DA SE HITNO OMOGUCI LECENJE MILOSEVICU

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2001.

17:18

Default images
Celnici Socijalisticke partije Srbije u cetvrtak su ponovo pozvali vlast da se Slobodanu Milosevicu hitno omoguci bolnicko lecenje i odbrana sa slobode, javlja Radio B92. Jedan od clanova najuzeg rukovodstva SPS-a Zivorad Igic koji je u sredu video Milosevica kaze da je njegovo stanje “vidno lose” , zahtevajuci ujedno da se on hitno prebaci na VMA: "Kao sto znate demonstrativno je odbijeno da se ide u zatvorsku bolnicu, jer ako neko smatra da nije potrebno lecenje po cemu mu treba u zatvorskoj bolnici. Dakle, nema tog humaniste koji bi drugacije razmisljao nego da se predsedniku odmah dodeli bolnicko lecenje zbog visokog pritiska koji ne spada i posle duple doze lekova, temperature i koronarnih smetnji koji i najveci politicki laik treba da zna sta znaci", kaze Igic.

Ovoj konferenciji za novinare u SPS-u prisustvovali su clanovi najuzeg rukovodstva stranke Zivadin Jovanovic, Branislav Ivkovic, Ivica Dacic, Zivorad Igic i Zoran Andjelkovic kako bi, kako su rekli, demantovali da u partiji postoje podele. Pored toga sto je njihovo zajednicko obracanje novinarima trajalo skoro dva sata, na trenutke je bilo primetno da u SPS vise nije isto kao u vreme dok je neprikosnoveni lider te stranke bio na slobodi i celu partije buduci da su jednom trenutku Branislav Ivkovic i Ivica Dacic jedan drugom upadali u rec a Dacic pokusao da ga opomene.

Predstavnici SPS su ponovo najavili da ce sledeci miting podrske lideru te stranke biti odrzan u subotu, u Novom Sadu, sa pocetkom u 13 sati. Potpredsednik SPS Ivica Dacic saopstio je da je Zivadin Jovanovic pre konferencije za novinare "dao izjavu u odredjenim istraznim postupcima". Jovanovic, medjutim, nije zeleo da precizira o kakvim je istragama rec, obrazlazuci svoje kasnjenje "vaznom licnom obavezom".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: