KUZMANOVIC: U TOKU POKUSAJ LIKVIDACIJE MILOSEVICA

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2001.

15:05

Default images
Portparol Jugoslovenske levice Dragana Kuzmanovic izjavila je u sredu da je u toku "pokusaj likvidacije" nekadasnjeg jugoslovenskog predsednika Slobodana Milosevica "lekarskom nebrigom", navodeci da je Milosevicu gore nego pre nedavnog boravka na VMA. Kako prenosi Fonet, ona je rekla da je Miloseviceva supruga, Mira Markovic, "ocajna" i cini joj se da "sanja ruzan san" zbog ponasanja drzave, lekara i sudstva "prema coveku kojeg je narod vise puta birao za predsednika". “Milosevic ima pritisak 193 sa 130, temperaturu 39 stepeni, srcane smetnje i slabo jede, mada mu supruga Mira i kcerka Marija nose svaki dan hranu”, kaze Kuzmanovic, prenoseci informacije iz susreta koje ima sa Mirom Markovic.

Na pitanje zna li gde je Marko Milosevic, Kuzmanovic je rekla - "ne znam, naravno ni ne pitam". Kako kaze, Mira Markovic je u vili "Mir" i zelela bi u neku manju kucu gde bi se osecala "bolje i sigurnije". Kako je rekla, vila "Mir" je pod kontrolom policije, i Kuzmanovic ne vidi ni jedan razlog zasto se predsedniku Milosevicu ne bi omogucilo da bude na kucnoj nezi. "Fakticki, oni su u nekoj vrsti kucnog pritvora vec odavno", rekla je Kuzmanovic.

Kuzmanovic je rekla da, po svemu sudeci, postoji namera da se "nebrigom" prema Milosevicu on spreci da kaze istinu. Takodje, Kuzmanovic je zatrazila da se Milosevic brani sa slobode. Kuzmanovic je rekla i da Milosevic nije zeleo da ga pregledaju lekari iz bolnice na Dedinju, ali su to oni ipak ucinili iako je bio smesten na VMA. Oni su napravili nalaz po kome Milosevicu nije potrebno bolnicko lecenje, pa je on vracen u zatvor. Lekari sa Dedinja su se ponasali kao "kaznena ekspedicija", rekla je Kuzmanovic, mada nije iznela razloge zbog kojih Milosevic nema poverenje u lekare bolnice sa Dedinja, na cijem je celu do politickih promena bio nekadasnji potpredsednik vlade Milovan Bojic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: