VLADA RS O SARADNJI S HAGOM

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2001.

16:35

Default images
Vlada Republike Srpske saopstila je da ce ozbiljno ramotriti situaciju nastalu posle hapsenja potpukovnika Dragana Obrenovica, navodeci da je ovo hapsenje pokazalo da termin "saradnja" ne podrazumeva nacin na koji se izmedju Haskog tribunala i Republike Srpske mogu uspostaviti odnosi koji mogu biti od koristi. Vlada RS istice da je posle hapsenja Obrenovica i nacina na koji je ono izvedeno, Haski tribunal doveo u sumnju garancije pruzene Vladi RS, prilikom posete visoke delegacije Tribunala i glavnog tuzioca Karle del Ponte Banjaluci, "u pogledu daljih aktivnosti koje treba da doprinesu uspostavljanju u najmanju ruku ravnopravnog odnosa prema optuzenim na svim stranama". "Cinjenica da je potpukovnik Obrenovic uhapsen ‘spektakularno’ iako se vec ranije stavio na raspolaganje istraziteljima Tribunala, govori o tome da obecanja glavnog tuzioca Karle del Ponte o izbalansiranosti hapsenja osumljicenih za ratne zlocine na svim stranama, a narocito na bosnjackoj, nisu ispunjena", napominje se u saopstenju, prenosi Srna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: