Nekoliko napada u Bagdadu

Najmanje 37 ljudi je danas poginulo u eksplozijama automobila bombi i autobusa u Bagdadu, rekli su policijski i bolnički zvaničnici.

Izvor: Beta, AP

Nedelja, 15.04.2007.

16:01

Default images

Dva automobila su eksplodirala na šiitskoj pijaci u Bagdadu. Prvi automobil je eksplodirao ispred jednog restorana, a drugi pet minuta kasnije i to u trenutku dok su spasioci evakuisali žrtve prethodnog napada. Među poginulima ima žena i dece, saopštila je policija.

Jedan autobus je eksplodirao u prometnoj ulici Bagdada i tada je poginulo 11 ljudi, a 15 ranjeno.

Druga eksplozija se dogodila kada je samoubica aktivirao eksploziv u prepunom autobusu.

Irak: Sudar dva helikoptera

Dva helikoptera koja su se jutros sudarila u Iraku pripadala su britanskim snagama, saopštilo ministarstvo odbrane Velike Britanije.

"Mogu da potvrdim da su dva helikoptera, koji su se jutros sudarili severno od Bagdada, zapravo bili britanski helikopteri", rekao je britanski ministar odbrane Des Braun.

On je dodao da su u incidentu poginula dva britanska vojnika, a jedan je teško povređen.

Agencije su prethodno izvestile da su se dva američka helikoptera sudarila 20 kilometara severno od Bagdada, kao i da su tom prilikom poginula dva, a povređeno pet američkih vojnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: