DJUKANOVIC NEGIRA DA JE POMINJAO PLANOVE ZA DESTABILIZACIJU

Izvor: B92

Petak, 13.04.2001.

17:43

Default images
U intervjuu koji je dao za Radio B92 crnogorski predsednik Milo Djukanovic negira da je pominjao “planove DOS-a i Vojske Jugoslavije za destabilizaciju Crne Gore” i kaze: "Ja sam kazao da Socijalisticka narodna partija zajedno sa koalicionim partnerima u Crnoj Gori - dakle, sa Narodnom strankom i sa Srpskom narodnom strankom pokusava da reaktivira neke mehanizme koje je SNP koristila u Milosevicevo vreme, a to su mehanizmi izazivanja ulicnih pobuna po Crnoj Gori i da pokusa da se ponovo posluzi instrumentima savezne drzave, prije svega Vojske Jugoslavije. Takodje u tom dijelu izlaganja sam rekao da to vise nije realno, ne samo zbog toga sto DOS ne bi dozvolila svom koalicionom partneru u saveznoj vlasti da napravi reprizu zloupotreba VJ nego i zbog cinjenice da smo VJ stavili pod kontrolu civilne vlasti i da ja kao predsjednik Republike Crne Gore i clan Vrhovnog savjeta odbrane zapravo ucestvujem u radu tog organa i da mogu da usmjeravam ponasanje vojske i postovanje Ustava Jugoslavije od strane VJ".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: