Irak: Novi samoubilački napadi

Najmanje 14 osoba poginulo je u samoubilačkom napadu u gradu Magdadiji, 90 kilometara severoistočno od Bagdada.

Izvor: B92

Utorak, 10.04.2007.

10:42

Default images

Agencija Frans pres je javila da je napad izvela žena koja je aktivirala eksploziv koji je nosila na sebi. U napadu nedaleko od regrutnog centra iračke policije su ranjene 23 osobe, a većina nastradalih su regruti koji su čekali u redu ispred policijske stanice.

Kako se navodi iz policijskih izvora, među poginulima je troje civila, a strahuje se da bi bilans nastardalih mogao da bude veći.

Danas je bomba pogodila i školu i školsko dvorište u istočnom delu Bagdada, kada je poginulo 6-godišnje dete, a 15 učenika i dva profesora su povređena.

Predhodno je američka vojna komanda potvrdila da su tri američka vojnika poginula, a jedan ranjen, u dve eksplozije na jugoistoku Bagdada. Vojnici su ubijeni u trenutku prolaska njihove patrole na jednoj raskrsnici u iračkom glavnom gradu.

Ovog meseca u Iraku je poginuo 31 američki vojnik, a od pokretanja vojne akcije protiv te zemlje u martu 2003. godine broj nastradalih pripadnika američkih snaga popeo se na 3.279, podaci su agencije Frans pres, na osnovu evidencije Pentagona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: